➀ „La pas” prin zona centrală

La pas prin Piatra


Despre

„LA PAS” PRIN ZONA CENTRALĂ

PREAMBUL: Toate traseele „la pas” prezentate în aplicația noastră pornesc din inima orașului (Curtea Domnească) și tot aici revin, indiferent dacă ruta trasată e liniară sau circulară. De asemenea, plecăm de la premiza că atracțiile turistice de la Curtea Domnească au fost vizitate în prealabil: Turnul lui Ștefan cel Mare cu Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” și cele două pivnițe, dar și muzeele de Artă, de Etnografie și de Artă Eneolitică (Cucuteni).

INDICAȚII ȘI ORIENTARE: Această rută turistică vă va purta prin centrul orașului nostru, vizitând sau admirând pur și simplu unele dintre cele mai reprezentative atracții din Piatra-Neamț. Veți începe de la Turn și veți coborî pe Bd. Decebal până la Gară, o clădire cu adevărat emblematică. Veți continua apoi pentru o porțiune scurtă pe Bd. 9 Mai în direcția podului de la Căprioara, după care veți reveni spre centru urmând calea Bd. Mihai Eminescu până în Piața M.Kogălniceanu (în primă fază), iar mai apoi până în Parcul Central. Traseul se va încheia la Sinagoga de lemn, o construcție aparent banală, dar care este considerată cea mai veche din toată țara.

DISTANȚĂ ȘI TIMPI: 4km (traseu circular) / 1h mers efectiv, 3-4h cu vizite și pauze.

OFERTA HORECA: Folosiți-vă de secțiunea EAT & DRINK din aplicație pentru a găsi și alege locațiile din proximitatea rutei, în eventualitatea în care vă doriți să serviți masa sau să beți ceva.

Puncte din rută